BURSA / OSMANGAZİ - Çınar Anadolu Lisesi

Çınar Anadolu Lisesi

Koğukçınar Mah. 3. Spor Sk. No 22 Osmangazi/BURSA
Vizyon
Herkesin el ele vererek çalıştığı, her zaman ve her yerde başarılı olacak bireylerin yetiştirildiği eğitim öğretimde tercih edilen örnek bir okul olmak .
Misyon
İnsan haklarına saygılı, milli, manevi, insani ve ahlaki değerlere sahip, aynı zamanda akademik başarıyı da hedefleyen, çözüm üretme becerisine sahip ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek için eğitim öğretim hizmeti sunmaktır.
Başarılar
GURUR DUYDUĞUMUZ BAŞARILAR 1998 Mesut KARAMAN, Üniversite Sınavlarında (548,637) puanla Türkçe–Matematik, (529,504) puanla Türkçe-Sosyal ve (536,600) puanla Sosyal alanında olmak üzere toplam üç alanda Türkiye ÖSS Birincisi olarak Bilkent İşletme Fakültesini (Burslu) kazanarak hem okulumuzun hem de Bursa’mızın gururu olmuştur. Arif ÇELİK, Türkçe-Matematik alanında Türkiye Üçüncüsü Bursa Birincisi olarak Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanmıştır. Faruk EKMEKÇİ Türkçe-Matematik alanında Türkiye dördüncüsü olmuştur. Okulumuzun ÖSS başarıları yanı sıra, Sosyal ve Sportif faaliyetlerde de başarıları bulunmaktadır. Okul Basketbol takımımız 2001 yılında Nevşehir’de Türkiye Şampiyonu 2001 Dünya Liseler arası Basketbol Şampiyonasında Dünya 3.cüsü olmuştur. 2003 yılında Brezilya’da yapılan Dünya Liseler arası Basketbol Şampiyonasında 2003 YILI LİSELER ARASI DÜNYA BASKETBOL ŞAMPİYONU olmuştur. 2003 Liseler Arası Türkiye Futbol Şampiyonası Türkiye 3.sü 2009-2010 Yıllarında Üniversite Sınavlarında Branş bazında 2. Olmuştur 2021 Yılında TÜBİTAK 4004 Bilim Ve Doğa Okulları Projesi Türkiye’de Projesi kabul edilmiş Tek Anadolu Lisesidir. 2022 Yılında Okulumuz TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarınde Poyraz 1923 Elektrikli Araç Projesi Kabul edilmiştir.
Öğretim Şekli :Tekli
Kaloriferli - doğalgaz
İngilizce İkinci Yabancı Dil : Almanca
Ulaşım
Ulucamii önünden Çınar-Gülbahçe dolmuşları ve Heykel önünden 19/İ belediye otobüsleri okulumuz yanından geçmektedir.
Servis var
Yerleşim Yeri
Okulumuz Koğukçınar mahallesindedir. Pazar pazarının kurulduğu cadde üzerindeki tarihi "Koğukçınar´dan 700 metre aşağıdadır. Yürüyerek 10 dakikadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Kent meydanına 1000 metre uzaklıktadır. Pazar pazarı caddesi üzerinden gelinmektedir. Yürüyerek 15-20 dakika sürer.
Ortalama
Ortalama %50
Basketbol Voleybol Atletizm Tekvando Futbol Futsal
4004 Bilim vve Doğa Okulları Projesi