BURSA / OSMANGAZİ - Çınar Anadolu Lisesi

Çınar Anadolu Lisesi Öğrencileri “Clean Classe Clean Environment” Etwinning Projesi ile Çevresel Farkındalık Kazanıyor ve Kazandırıyor

2022- 2023 eğitim ve öğretim yılında Ocak ayında okulumuz Biyoloji Öğretmeni   Emine POYRAZ ve proje katılımcı öğrencilerimiz 9.sınıftan Şevval ZEKİ, 10.sınftan Aslı GÜL, Bahar DURGUT, Halis Yiğit EREN, Zeynep SAK ve 11. sınıftan Furkan AKGÜL ile birlikte “Clean Class Clean Enviroment” isimli eTwinning Projesine başlamışlardır. Proje danışman öğremeni Emine POYRAZ etwinning projesi faaliyetlerini, Romania Husi,  Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gura de Aur”, İzmit Yunus Emre Kız AİHL, Adana Şehit Halit Yaşar Mine Secondary School, İzmir Övgü Terzibaşıoğlu High School, İstanbul Yakacık Vocational Technical High School, Kütahya Ahmet Uluçay Science and Art Center, Adana Hüsnü M. Özyeğin Secondary School, Ankara Yenimahalle Zeynep Salih Alp Vocational and Technical Anatolian High School ve Bursa Çınar Anatolian High School ile birlikte  yürüttüklerini belirtti.

Bu  proje ile öğrencilerin öğrencilerimizin;

-Bilişsel ve duyuşsal becerilerini geliştirmek,

-Doğal çevreyi koruma konusunda aktif ve üretken bireyler olmalarını sağlamak,

-Biyoloji dersine olan ilgiyi arttırmak,

-Takım çalışması ve sorumluluk becerilerinin geliştirilmek,

- Öğrencilerin BT okuryazarlığı, 21. yüzyıl becerileri ve web 2.0 araçlarını kullanma becerilerini kazanmalarını sağlamak,

-Yabancı dil becerilerini geliştirmek,

-Farklı kültürlerden gelen öğrencilerle işbirliği içinde çalışma olanağı sağlamayı amaçlamaktayız.

Proje Çalışma Süresi: 1 Ocak 2023 ile 30 Nisan 2023 arasında 4 ay sürecektir.

Beklenen Sonuçlar:

-Öğrencilerimiz çevreye ve doğaya karşı sorumluluk duygusu geliştireceklerdir.

- Sürdürülebilir bir gelecek için öğrencilerimizin doğayı ve çevreyi koruma bilinci gelişecektir.

- Biyolojik ve ekolojik okuryazarlıkları gelişecektir.

-Öğrencilerimiz özgüven, iletişim ve problem çözme gibi becerilerini desteklemek için diğer öğrencilerle birlikte çalışacaklardır. BT okuryazarlığı, iletişim ve 21. Yüzyıl becerileri gelişecektir.

Proje süresince proje logo çalışmaları, afiş çalışmaları; web 2,0 araçlarını ile çeşitli çalışmalar, proje panosu, “Goodness Tree” çalışması ile okul bahçesine fidan ve çiçek dikimi, güvenli internet çalışmaları, proje karikatür çizimleri, okul ve sınıfların temiz tutulması ile ilgili çalşmalar, “Eart Day” günü, akrostic şiir çalışmaları vb. çalışmalar yapılmaktadır.

Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, tüm dünyada devam eden çevre sorunları, küresel iklim değişikliği sürecinde öğrencilerin farkındalık kazanmalarını sağlayan, sosyalleştiren, eğiten ve işbirliği ile çalıştırıp web 2 araçları kullandırmayı hedefleyen     eTwinning projelerini desteklediğini ve projelerin önemli olduğunu belirterek, verilen emek ve çabalardan dolayı öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür  ettiğini, okulumuzun bu tür faaliyetleri artırarak  öğrencilerin çevre bilinci kazanmasına katkı sağlandığını belirtti.

11-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-2023

Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 11.04.2023 00:12 - Görüntülenme: 648