BURSA / OSMANGAZİ - Çınar Anadolu Lisesi

Bülbülü Zeytin Dalında Gören Şair Hüsamettin OLGUN Çınar Anadolu Lisesinde

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Aslı DURBAK ve Hayrullah TÜRKER'in davetiyle okulumuza gelen Şair ve aynı zamanda KBB uzmanı olan Operatör Doktor Hüsamettin OLGUN öğrencilerimize seslendi. Şair OLGUN'un UNESCO Barış Ödülü alan "Aynıyız" isimli şiiri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayrullah TÜRKER'in yürütücüsü olduğu "Her Hafta Bir Şiir" adlı e-twinning projesi kapsamında görevli öğrencilerimiz tarafından sınıflarda okundu, ardından konferansa geçildi.

Şair OLGUN, tıp kariyerinin yanında daha lise yıllarında başlayan "şiire ve edebiyata" olan ilgisini hiç yitirmediğini söyleyerek pek çok dile çevrilen şiirlerinin "Bir Lodos Gibi, Gide Gide, Eksi 45'şerde Yandık" isimli kitaplarda toplandığında, bestelenmiş şiirlerinin ise "Hüznün Hikayesi" isimli kitapla yayımlandığından bahsetti. Şiire ilgi duyan öğrencilerimize "Öncelikle çokça okuyun sonra en sevdiğiniz şairi taklit edin daha sonra kendi dizelerinizde kendi üslubunuzu bulun." Şeklinde öneride bulundu.

Eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin önemine de değinen şairimiz ilkokul öğretmeni için yazdığı "Öğretmen" şiirini kendisi okudu. Öğrencilerimizden gelen "En sevdiğiniz şiiriniz hangisi?" sorusuna oğlu için yazdığı "Biliyor Musun"" şiirini okuyarak cevap verdi.

Öğrencilerimizin kitaplarını da imzalayan Şair Hüsamettin OLGUN'a okulumuzu ziyaret ederek zevkli sohbetiyle bizi onure ettiği için kendisine teşekkür ederiz.

12-05-202212-05-202212-05-202212-05-202212-05-202212-05-202212-05-2022

Yayın: 12.05.2022 - Güncelleme: 12.05.2022 22:48 - Görüntülenme: 276