BURSA / OSMANGAZİ - Çınar Anadolu Lisesi

7 WUNDER MEINER STADT

ulumuz Almanca öğretmeni Nagihan ŞAHİN ve 5 öğrencisinin üyesi olduğu 7 Wunder Meiner Stadt adlı eTwinning projesinde Şehit Onbaşı Hakan yutkun Anadolu Lisesi ve BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi ile ortak çalıştık. Toplamda 19 öğrenci ve 3 öğretmen ile katılım sağladık.

Projemizin çıkış noktası Bursa'nın 7 başlık altında topladığımız değerlerini yabancı dil vasıtasıyla daha geniş kitlelere ulaştırmak ve öğrencileri gönüllü kültür elçiliği yapmaya heveslendirmektir. Öğrencilerimize bu proje sayesinde yeni arkadaşlar edinip farklı takımlarla etkili bir şekilde çalışabileceklerini, çalışmalarını yabancı oldukları web2 araçları ile destekleyebileceklerini ve kendilerini hedef dilde(Almanca) ifade edebileceklerini gösterdik.

Proje çerçevesinde bir uzman konuk daveti, bir ön değerlendirme ve bir son değerlendirme anketi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz web2 araçlarını ve interaktif öğrenme yöntemlerini kullanarak kitap ayraçları tasarladılar, gruplar halinde Wordwll platformunda oyun tasarladılar, gezi gözlem yolu ile Bursa'nın tarihi ve görülmeye değer yerlerini fotoğraflayıp son ürün olarak bir e-dergi oluşturdular. Yapılan başvuru sonucunda projemiz ulusal kalite etiketi alya hak kazanmıştır.

13-02-202313-02-202313-02-202313-02-202313-02-2023

Yayın: 13.02.2023 - Güncelleme: 13.02.2023 10:26 - Görüntülenme: 185